Opening Riënnale

Op zondag 30 september eerstkomende gaat KunstGroepBrugge VZW actief op zoek naar lege ruimte in de binnenstad. Tijdens een fietstocht wordt het centrale thema “Riënnale”, er valt “Niets” te vinden, in vraag gesteld. De namiddag vangt aan om (stipt) 15u00, met een beknopte inleiding, onmiddellijk gevolgd door een fietstocht langsheen verrassende lege ruimtes in Brugge.

Bij terugkeer, circa 16u30, opent kunstcriticus Johan Debruyne de permanente tentoonstelling van twee “Lege Nissen” in de publieke ruimte.  De expo eindigt pas wanneer deze lege ruimte opnieuw wordt ingevuld.

KunstGroepBrugge VZW ijvert ervoor om leegstaande ruimte in panden en gebouwen, zowel grote als kleine, tijdelijk te benutten. Toekomst en hoop, inclusief het “Riënnale – Manifest”, worden verder toegelicht door voorzitter Wim Van Isacker.  Tot slot volgt een aangeboden drink in het leegstaande schoolgebouw, dat KunstGroepBrugge vzw momenteel in gebruik heeft.

Iedereen is welkom om de “Riënnale” mee te fietsen en/of bij te wonen.  Afspraak zondag 30 september om 15u00 (stipt) in Hemelsberghe (oud Hemelsdale), Sint Maartensplein nr. 6, Brugge (naast Sint Walburgakerk). Niet-deelnemers aan de fietstocht afspraak om 16u30, zelfde locatie.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.