Riennale opening

Voor de opening van de Riënale deden we een exploratie naar de lege ruimte in Brugge.

https://drive.google.com/open?id=1PwTm6fwLH-Dsy8M0XX1BZZVvuGEkIFC9&usp=sharing

Tijdens de fietstocht kom je plaatsen in Brugge tegen waar niks mee aangevangen wordt. Lege Ruimtes die vragen: Wat is er verkeerd met mij ? Waarom negeer je mij ? Lege Ruimtes die soms in private handen zijn, maar opvallend veel ruimtes die in eigendom zijn de van stad Brugge. Elk van deze locaties is een kans voor organisaties als KunstGroepBrugge die iets willen doen met die locaties. Die deze locaties willen gebruiken als broedplaatsen voor talent, voor creativiteit, voor samenhorigheid in de stad. Een stad die gekend staat als La Morte kan leven gebruiken. Niet alles hoeft vermarkt te worden om zoveel mogelijk hip vastgoed te creëren.

In de voorbije legislatuur is met veel toeters en bellen het proces “De Toekomst van Brugge” uitgezet. Burgers werden uitgenodigd om actief na te denken en ideeën te leveren voor de toekomst van Brugge. Veel organisatie dienden projectvoorstellen in en opvallend veel organisaties hadden vragen naar “ruimte”: ruimte om te ondernemen, ruimte om creatief te zijn, ruimte om samen te zijn. KunstGroepBrugge heeft dan het initiatief genomen om zoveel mogelijk “ruimtevragers” bijeen te brengen rond een gezamenlijk voorstel voor een creatief centrum Brugge. Een vrijplaats waar ruimte is voor creativiteit, voor samenwerking. We zijn nu vier jaar verder, straks begint een nieuwe beleidsploeg, maar wat is er uiteindelijk gedaan ? Bitter weinig. En er zijn geen excuses: de vragen zijn gekend, de ruimtes zijn aanwezig en ze smeken naar gebruik.

Daarom lanceren wij vandaag de Riënnale, een manifestatie rond Lege Ruimte in Brugge. Vandaag is het begin van de Riënnale, er is echter geen einddatum vastgesteld. De Riënnale wil een neverending luis in de pels van de gemakzucht en de commercie zijn. 

Bij een manifestatie hoort een manifest. Het Riennale Manifest

http://kunstgroepbrugge.be/riennale-manifest-lege-ruimte

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.