Lange Raamstraat 1

De KunstGroepBrugge verhuurt momenteel in totaal 27 lokalen in de Lange Raamstraat 1 te 8000 Brugge. Deze lokalen kunnen als atelier gebruikt worden door beeldende kunstenaars (schilderen, fotografie, keramiek, beeldhouwen, …) en schrijvers. Er worden geen muziek-, theater- of dansgroepen toegelaten.

De KunstGroepBrugge heeft een “Overeenkomst ter Bede” voor het gebruik van deze lokalen met Entrakt BVBA, die handelt als vertegenwoordiger van de eigenaar van het gebouw. Deze overeenkomst is tijdelijk: de eigenaar wenst een andere bestemming aan het gebouw en de gronden te geven en is daarvoor een bouwvergunning aan het voorbereiden. Eens deze verkregen is zal de VZW geen lokalen op deze plaats meer kunnen ter beschikking stellen. De overeenkomst is dus duidelijk geen huurovereenkomst: het contract kan op zeer korte termijn opgezegd worden (1 maand).

De voorwaarden voor het gebruik kunt u lezen op de pagina met titel “Overeenkomst Gebruiker-VZW”, maar zijn als volgt samen te vatten:

  • lid zijn van de VZW (25 euro per jaar)
  • een ondertekende overeenkomst tussen de gebruiker en de VZW
  • een ondertekende overeenkomst tussen de gebruiker en Entrakt
  • betalen van 15 euro sleutelborg
  • betalen van 2 maandbedragen gebruiksvergoeding als borgsom voor de huur
  • in de gebruiksvergoeding is inbegrepen de gebruiksvergoeding aan Entrakt, een voorschot op de verbruikskosten en de administratieve kost van de VZW

De verbruikskosten worden gemeenschappelijk verdeeld rekening houdende met de gehuurde oppervlakte en de huurperiode. De verbruikskosten worden jaarlijks verrekend. Aangezien de kosten gedeeld worden worden “grootverbruikers” van electriciteit (bv. keramiekovens) niet toegelaten.

De beschikbaarheid van lokalen evenals hun huurprijs kun je steeds raadplegen op de pagina “Beschikbaarheid lokalen”.

Om de lokalen te bezichtigen kan je steeds een afspraak maken via mail aan kunstgroepbrugge@scarlet.be . Geef je telefoonnummer en een bestuurslid neemt contact op om een afspraak te maken.

DSC_1640

 

DSC_1638

 

DSC_1621