Mien Hermans

Mien Hermans werd geboren te Gent uit een zeer kunstminnend gezin. Haar vader Gerard Hermans, die gedurende vijf en dertig jaar “Levend model en anatomie” doceerde aan het Hoger Instituut Sint-Lucas te Gent en waarvan tekeningen en schilderijen nog steeds bewondering afdwingen, heeft de kleine Mien als kind aangemoedigd in de wereld van de kunst maar deze wereld kennende en wetend hoe moeilijk het is om het in die kringen waar te maken, wilde haar vader niet, ondanks haar aanleg, dat zij voor deze richting koos.

Op aanraden en steun van haar ouders en wetende dat zij naast haar natuurlijk talent een sterke sociale bewogenheid had, besliste zij te studeren voor verpleegkunde, studie welke zij met succes beëindigde.

Na een kortstondige loopbaan als verpleegster en na haar huwelijk met een geneesheer-specialist nam ze haar intrek in Zedelgem, hielp haar echtgenoot en trok ze zeer vlug de aandacht door haar sociale ingesteldheid en haar grote belangstelling voor alles wat met kunst te maken had. Zij werd dan ook spoedig door de gemeentelijke autoriteiten aangesteld als voorzitster van de Gemeentelijke Commissie Cultuur  “Groene Meersen” waar ze een school voor kunstbeoefening oprichtte en zich naast de medische praktijk kon wijden aan haar grote liefde “de kunst”.

Zelf volgde zij verschillende cursussen waaronder schilderkunst, keramiek, porceleinschilderen, bronsgieten, zijdeschilderen bij vooraanstaande kunstenaars als Johan Nyssen , Rik Delrue, Etienne Dewulf en nam deel aan tentoonstellingen in België, Frankrijk en Nederland.

Mien steunt projecten in Rwanda en haar keramiekwerken zijn Afrikaans geïnspireerd, het etnische karakter draagt haar voorkeur weg , natuurlijke materialen als klei en oxyden worden begeleid door glazen parels en zilveren kleinoden die een rijkere toets toevoegen als droom naar verfijning.

 

Contact

Mien Hermans

Freren Fonteinstraat 8 B0101

8000 Brugge

 

G:        0474 66 42 63

T:        050 34 60 69

E:        mienhermans@yahoo.com

W:       –

Mien Hermans-1

 

Mien Hermans-2