Lut Weymans

Na een 20-jarige loopbaan in de medisch-farmaceutische sector ben ik een totaal andere weg ingeslagen. Via opleidingen in communicatie heb ik mijn passie gevonden in klei en stenen: een meer intuitievere manier van communicatie.

De eerste stap was een algemeen jaar aan de Kunstacademie te Roeselare in 1995.
Opleiding keramist bij Syntra Brugge, in de ateliers van de Brouckere in Torhout bij Erik De Jonckheere en Peter Hantson en bij Colpaert in Gent. Daar ontdekte ik mijn 2de passie : beeldhouwen in steen. Adriaan Seelen uit Rijen (NL) heeft me de basistechnieken bijgebracht. Ondertussen nam ik ook deel aan een 2jarig kunstenaarsprojectbegeleiding van Katelijne Devriendt. Daarop volgde ik een 8-jarige opleiding aan de Kunstacademie in Menen bij Henk Delabie en Jan Wijffels.

Verdere specialisaties bij Philippe Marchand in Firenze(IT) (carraramarmer ), Katelijne Devriendt Calatayud(Sp)(albast) ,Adriaan Seelen Monthureux-le-sec (FR) (Franse witsteen), Jeroen Boudens (letterkappen), Philippe Marchand (hout).

De laatste jaren switch ik tussen een oude roeping: lesgeven aan de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg , specialiseer ik mij in ‘wild edible plants’ en het creatief ontwerpen in klei en steen.

Digital StillCamera

 

Digital StillCamera

 

Digital StillCamera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *