Leen Tack

Leen (°Beernem, 1959) had al heel vroeg door dat ze creatief door het leven wilde gaan, maar door omstandigheden kon dat niet doorgaan.
Ze volgde Secretariaat, Talen en Maatschappelijk Werk, maar doorheen haar hele loopbaan voelde ze toch voortdurend het gemis van kunnen creatief bezigzijn. De constante honger naar Kunst zette haar ertoe aan verschillende disciplines uit te proberen, zoals Vilten, Tekenen, Schilderen op zijde, enz… om dan uiteindelijk uit te komen bij klei. Ze volgde eerst een aantal cursussen Pottendraaien bij Jean Siviak, maar ondervond dat dit niet echt haar ding was en stapte toen over naar Keramiek. Eerst ging ze drie jaar les volgen in Syntra West, en schreef zich dan ook in de Kunstacademie in Tielt in, waar ze les kreeg van Geert Roygens en Fiorella Stinders, Annouk Thys en Carlo Vanpoucke.
Sinds een jaar of drie heeft ze in Oostkamp haar Keramiekatelier ‘Arte e Alegria’, waar mensen kunnen komen werken in het Vrij Atelier, met begeleiding. Daarnaast wordt ook een variëteit aan workshops aangeboden, zowel creatieve workshops, culturele uitstappen, als cursussen voor wie op zoek is naar zelfontwikkeling.
Klei in een manier om in contact te staan met de natuur, ze heeft haar eigen energie. Inspiratiebronnen zijn de mens en de natuur. Voor de organische vormen, met zowel een mysterieuze binnenruimte als ook een buitenruimte, wordt vertrokken vanuit dansbewegingen, zowel muziek als dans zijn altijd van groot belang geweest. In muziek, variërend van klassiek tot modern, zitten ook vormen, kleur, textuur,…. Elke muziek brengt een eigen wereld tot leven, alles is energie en dus ook in beweging. Er wordt gespeeld met balans en interactie, en de huiden vertonen grote contrasten : glad, kleuren, ruw aangebrachte krassen, een barst of een scheur…. Het leven bestaat nu eenmaal niet enkel uit volmaaktheden.…

Tentoonstellingen
2009 Oostkamp, ‘De Valkaart’
2010/07 Gyverinckhove, kunstdorp in de Westhoek
2011/04 Nieuwpoort, Kunst in de Haven
2011/10 Buren bij Kunstenaars, in eigen atelier
2011/12 Brugge, Oud St Jan, Ambassador Gallery
2011/12 Oostkamp, ‘ De Valkaart’
2012/11 Brugge, Oud St Jan, Ambassador Gallery
2013/08 Oostkamp, KasteelParkKunstroute (werk van Roger Raveel, e.a
2013/09 Kortrijk, RV van de Hedendaagse figuratie (Thierry Jonnaert)
2013/10 Buren bij Kunstenaars, in eigen atelier
2014/05 Oostende, Venetiaanse Gaanderijen, Beeldhouwwedstrijd Vermeylenfonds, 5e eervolle vermeding
2014/08 Oostkamp, Biliotheek
2014/10 Buren bij Kunstenaars, in eigen atelier

Contact
+32 476 459 997
leentack@telenet.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *