Hendrik Van Walleghem

In mijn kijk op de wereld speelt de schoonheid van verwoesting een grote rol. De rest van een huis is een prachtig symbool van vergankelijkheid.  Zo moet mijn werk er altijd een beetje uitzien: als wat rest.
Ik wil geen splinternieuwe dingen maken. Ik wil een huis of een toren maken alsof ze Dresden en Berlijn hebben overleefd. Of een boot alsof dat ding 2000 jaar op de bodem van de zee heeft gelegen.
Mijn werk refereert aan de vergankelijkheid, de schoonheid van het verval en de helende rol van de beeldende kunst. Een brokstuk is een fragment van iets groter, het is door de scheppende kracht van kunst dat we er een nieuw geheel in zien.


Opleiding

Keramiek, Kunstacademie Tielt

Tentoonstellingen
Arte é Allegria, Oostkamp
Academie, Tielt

Hendrik_Vanwalleghem_2

Hendrik_Vanwalleghem_1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *