Heinz Walcarius

Tekenen, schilderen en schrijven was voor Heinz W. als kind de enige manier waarop hij uitdrukking kon geven aan zijn gevoelens. Toen hij als tienjarige met een winterlandschap in de prijzen viel op een interscolaire tekenwedstrijd was hij stomverbaasd. Bescheiden en bang van succes als hij toen al was, weigerde hij de prijs af te halen.

Als tiener en jongvolwassene kregen zijn werkjes vaak lovende kritieken. Heinz  kon er moeilijk mee om. Geen van zijn werkjes vond hij goed genoeg om mee naar buiten te komen.

Als twintiger werpt hij zich op het schrijven. Een kortverhaal van hem werd gepubliceerd in het literair tijdschrift Dighter. Ontgoocheld door kleine aanpassingen van de redactie, stuurt hij geen nieuwe kortverhalen meer in.

Later zien we zijn naam terug op het programma van de Gentse Feesten. Samen met gelijkgezinden schreef hij een toneelstuk onder  leiding van schrijfster Ingrid Verhelst. Tijdens de Gentse Feesten speelden zij het stuk. Met hetzelfde gezelschap verzorgen ze een literair aperitief. Heinz leest er voor uit eigen werk.

Hij heeft sindsdien de pen terug verruild voor het penseel. Onder de artiestennaam André G. schildert, boetseert en beeldhouwt hij over wat hem beroert.

Contact:
andre_g_art@hotmail.com
andre-g-art.tumbler.com

 

Heinz_Walcarius_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *