Gilbert De Muynck

Gilbert behaalt in 1957 aan de normaalschool van Sint-Niklaas het diploma van leraar. In 1968 behaalt hij het diploma van Hoger Plastische Kunsten, afdeling Schilderkunst, aan de Academie van Eeklo.

Zijn werk is veelzijdig. Hij schildert zowel stillevens, natuur en landschap, reizen, portretten als naakten. Eén van zijn technieken berust op de Gestalltpsychologie. Wordt in 1973 lid van het Christelijk Vlams Kunstenaarsverbond, later erelid van de Asociacion Belog-Hispanica. In 1997 lid van de Société Academque „Arts-Sciences-Lettres” van Parijs en in 1998 Ridder in de internationale broederschap „Het Gulden Vlies” van Brugge.

Tentoonstellingen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Noord-Afrika, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Zweden.

„Voor hem is schilderen geen commercie, want zijn doeken zijn niet te koop. Zijn schilderwerk gaat van colorisme in de aanvangsperiode, over expressionisme en surrealisme, naar computerkunst en religieuze schilderkunst in de hedendaagse periode” (Vlaanderen , nr. 225, 1989)

Contact:

+32 9 378 39 89


 Scan 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *